Projecten

Schooltuintje

Met fierheid stellen we u ons schooltuintje voor. Dankzij de steun van cera kregen we de mogelijkheid om een schooltuintje aan te leggen en uit te bouwen. Alle kinderen van onze school genieten van dit schooltuintje. Ze bewerken de grond, zaaien en planten. Met de oogst gaan ze aan de slag om soep te koken, te proeven, te wegen, te meten,... fotoalbum:aanleg van het schooltuintje klik hier voor foto’s fotoalbum: Openingsreceptie en bedanking t.a.v. Cera , bedanking natuurouders voor hun inzet. fotoalbums van activiteiten vind je in het fotoalbum
home contact Kennismaking Aanmelding nuttige info
TABORSCHOOL LOTENHULLE Hullaertstraat 2   9880  Lotenhulle   051 68 94 87    schoollotenhulle@taborscholen.be

Milieuzorg op school

De school wil zich inzetten om eerbied en zorg voor het milieu bij kinderen te bevorderen. We leren de kinderen niet alleen de natuur bestuderen, we leren ze ook de natuur ervaren als het milieu waarin ze kunnen leven, leren en openbloeien,... .    
Met de fiets naar school gaan is goed voor een dagelijkse portie gezond bewegen en draagt bij tot een milieuvriendelijk verkeer. Toch is met de fiets deelnemen aan het verkeer geen evidentie. Daarom willen we extra aandacht besteden aan ons gedrag in het verkeer.             

Veilig in het verkeer

Soms stellen we in een schooljaar een specifiek thema in de kijker. De sterkste elementen uit voorgaande projecten nemen we mee in het huidige schooljaar. Project: bouwen-techniek. 2011-2012 De kinderen konden de bouw van onze school op de voet volgen. Het is evident dat bouwen/techniek als thema uitgewerkt werd. Van 27 februari tot 9 maart werkten wij met de ganse basisschool rond techniek. Elke klas of leerjaar bekeek techniek vanuit een andere invalshoek. Bouwen, bewegen, transport, spiegelen, open en toe, ….   Project: Op en top gezond 2010-2011 We willen een gezonde levensstijl stimuleren. Het thema werd doorgetrokken in het schoolfeest gezond gezind.  Project: Pesten, daar doen wij niet aan mee: Musical kinderen van de Rozenstraat.   Project: huis vol PIT (plezier in techniek): 
Op en top gezond 2010-2011 Binnen het jaarthema”op en top gezond” willen we een gezonde levensstijl stimuleren. Deze gedachte trekken we nog steeds door in ons dagelijkse schoolleven.
Pesten, daar doen wij niet aan mee! in het schooljaar 2009-2010 werken we de musical “de kinderen van de Rozenstraat” uit. Het centrale thema van deze musical is pesten. Pesten, daar doen wij niet aan mee. Onze speelplaats werd omgedoopt tot het altijd-fijn-plein en de vlindertegel hangt nog steeds uit op onze speelplaats.
Het huis vol PIT (plezier in techniek) Gedurende het hele schooljaar stond techniek in de kijker. Als apotheose bouwden we onze turnzaal om in het huis vol PIT. De kinderen richtten het huis in met allerlei proefjes waar techniek aan te pas kwam. Ze nodigden de ouders en sympathisanten uit naar hun huis vol PIT om zo samen techniek te beleven. 
fotoalbum kalender projecten opendeurmoment nieuwsbrief